Webshop

Via onze webshop kunt u onze boeken bestellen. De kosten voor verzending bedragen € 2,30 per bestelling.

Bij afname van € 35,= is verzending gratis. Uiteraard is het ook mogelijk om een boek te reserveren. U kunt het dan in de winkel afhalen. Alle prijzen zijn inclusief 9% btw.

´t Hetje

€ 21,50

´t Hetje

€ 21,50

’t Hetje was het afvalputje van Venlo. Er werd stevig gedronken, gehoereerd, gevochten; ja zelfs gemoord. ’t Hetje, domein van armoedzaaiers in krakkemikkige woningen, had echter ook een betere kant. De saamhorigheid was jaloersmakend groot. Ruim tachtig jaar na de sloop is de geschiedenis van de legendarische sloppenwijk op papier gezet. Lees en verwonder!

Groot Tegels Sigarenboek

€ 19,95

Groot Tegels Sigarenboek

€ 19,95

Bolknakken, tuitknakken, sprietjes, manilla’s… Ze zijn en masse vervaardigd in Tegelen, bolwerk van de Limburgse tabaksindustrie. Bij bijna tachtig fabrieken en fabriekjes. In het Groot Tegels Sigarenboek wordt de geschiedenis van deze vrijwel verdwenen bedrijfstak beeldend geschetst.

‘Biografie’ Zwei Brüder

€ 15,95

‘Biografie’ Zwei Brüder

€ 15,95

Gerrit en Geurt Snetselaar openden in 1961 een zelfbedieningswinkel in hartje Venlo. Omdat Venlose klanten wegbleven, bouwden zij hun zaak in één nacht om in een ‘Duitse toko’. Met spitsvondige reclames wisten Die Zwei Brüder von Venlo hun nieuwe doelgroep in te palmen en in luttele tijd hun fortuin te maken. Een ‘biografie’ die leest als een jongensboek.

't Venlo Quizboek

€ 15,95

't Venlo Quizboek

€ 15,95

Duizend gloednieuwe vragen over (Groot) Venlo. Serieuze vragen en vragen met een kwinkslag. Goed voor vele gezellige én leerzame avonden.

Kleine geschiedenis van de Passiespelen

€ 6,50

Kleine geschiedenis van de Passiespelen

€ 6,50

In 2015 werden de Tegelse Passiespelen voor de twintigste keer opgevoerd. In deze publicatie: de roemrijke geschiedenis, doorspekt met anekdotes, in een notendop!

Gemak in Venlo

€ 19,95

Gemak in Venlo

€ 19,95

Drukkerij Bontamps tot Vostermans Companies. Een eerbetoon aan rasechte Venlose bedrijven waar velen hun brood hebben verdiend en vaak nog verdienen. Een papieren monument.

Venlose Kiékkas

€ 17,95

Venlose Kiékkas

€ 17,95

In het fraai vormgegeven 'Venlose Kiékkas' (dialect voor etalage) zijn een groot aantal bijzondere, veelal niet eerder gepubliceerde foto's over Venlo (Tegelen, Blerick en Belfeld) tussen 1900 en 1970 opgenomen. Foto's met een opmerkelijk verhaal.

Genuuje (herdruk)

€ 16,95

Genuuje (herdruk)

€ 16,95

Genooi, de Jordaan van Venlo, wordt voor het definitief ten grave wordt gedragen nog één keer vol in de schijnwerpers gezet. Het levert een schat aan opwindende, voor de massa onbekende verhalen op.

De Mythe van Vrolijke Frans

€ 19,95

De Mythe van Vrolijke Frans

€ 19,95

WO II was een zwarte periode in de geschiedenis van Venlo. In de Mythe van Vrolijke Frans staan indrukwekkende verhalen over menselijk leed, (spaarzame) mooie momenten en een mysterieuze geallieerde piloot die in zijn eentje het Duitse militaire vliegveld bestookte.

Vertel Nog Eens

€ 19,95

Vertel Nog Eens

€ 19,95

Vijftig vermakelijke Venlose verhalen van pakweg 1900 tot (bijna) nu. Over Venloos eerste Chinees, een reizend theater, smokkelaar De Baron, operettekoning Sjir Titulaer, de legendarische snoepwinkel van De Siem, de aapjesautomaat van V & D  en nog veel meer. Goed voor talloze uren lees- en kijkplezier. 

Algemene voorwaarden - algvwdpdf
PDF – 277.4 KB 512 downloads