Webshop

Via onze webshop kunt u onze boeken bestellen. De kosten voor verzending bedragen € 2,30 per bestelling.

Bij afname van € 35,= is verzending gratis. Uiteraard is het ook mogelijk om een boek te reserveren. U kunt het dan in de winkel afhalen. Alle prijzen zijn inclusief 6% btw.

Duizend gloednieuwe vragen over (Groot) Venlo. Serieuze vragen en vragen met een kwinkslag. Goed voor vele gezellige én leerzame avonden.

In 2015 werden de Tegelse Passiespelen voor de twintigste keer opgevoerd. In deze publicatie: de roemrijke geschiedenis, doorspekt met anekdotes, in een notendop!

Gemak in Venlo

€ 19,95

Gemak in Venlo

€ 19,95

Drukkerij Bontamps tot Vostermans Companies. Een eerbetoon aan rasechte Venlose bedrijven waar velen hun brood hebben verdiend en vaak nog verdienen. Een papieren monument.

In het fraai vormgegeven 'Venlose Kiékkas' (dialect voor etalage) zijn een groot aantal bijzondere, veelal niet eerder gepubliceerde foto's over Venlo (Tegelen, Blerick en Belfeld) tussen 1900 en 1970 opgenomen. Foto's met een opmerkelijk verhaal.

Genooi, de Jordaan van Venlo, wordt voor het definitief ten grave wordt gedragen nog één keer vol in de schijnwerpers gezet. Het levert een schat aan opwindende, voor de massa onbekende verhalen op.

WO II was een zwarte periode in de geschiedenis van Venlo. In de Mythe van Vrolijke Frans staan indrukwekkende verhalen over menselijk leed, (spaarzame) mooie momenten en een mysterieuze geallieerde piloot die in zijn eentje het Duitse militaire vliegveld bestookte.

Met Vijftig Vermakelijke Venlose Verhalen debuteerde Paul Seelen in 2007 als regionaal geschiedschrijver. Het boek vloog over de toonbanken. Hoe spannend en onderhoudend kan geschiedenis op de vierkante meter zijn?

Pietje Bell in een Venloos jasje. Voormalige kwajongens vertellen hun verhaal; amusant, soms ontroerend, maar bovenal herkenbaar, want iedere jongen heeft wel iets van Pietje Bell in zich.

De katholieke kerk bepaalde het leven van de mensen in deze streken vroeger volledig. Door middel van honderden unieke foto's wordt een beeld geschetst van een verdwenen wereld.

Stadsfiguren

€ 6,50

Stadsfiguren

€ 6,50

In de krochten van de oude Venlose binnenstad wemelde het van de markente stadfiguren. Een aantal van hen wordt opnieuw voor het voetlicht gehaald. Mythe en werkelijkheid lopen daarbij soms door elkaar.

PDF
Algemene voorwaarden algvwdpdf
PDF [277.4 KB]
Download (24 downloads)