Webshop

Via onze webshop kunt u onze boeken bestellen. De kosten voor verzending bedragen € 3,50 per bestelling.

Bij afname van € 35,= is verzending gratis. Uiteraard is het ook mogelijk om een boek te reserveren. U kunt het dan in de winkel afhalen. Alle prijzen zijn inclusief 9% btw.

Bijna een eeuw was het National dé horecagelegenheid van Venlo. Een feestpaleis met zalen, restaurants en een café waar het gonsde van bedrijvigheid en waar generaties Venlonaren hun levenspartner hebben ontmoet. Vijftig jaar geleden werd het National door brand zwaar beschadigd - en uiteindelijk gesloopt. De geschiedenis van het monumentale gebouw en zijn gebruikers is nu opgetekend.  

Hoe geschiedenis niet alleen leerzaam, maar ook leuk en spannend kan zijn. 33 waargebeurde verhalen over Venlo van vroeger. Over de haven, een Jocusprins in Kiwiland, de wonderbaarlijke wederopstanding van soldaat Sjaak Segers en nog veel meer. Geïllustreerd met unieke foto's. 

´t Hetje

€ 21,50

´t Hetje

€ 21,50

’t Hetje was het afvalputje van Venlo. Er werd stevig gedronken, gehoereerd, gevochten; ja zelfs gemoord. ’t Hetje, domein van armoedzaaiers in krakkemikkige woningen, had echter ook een betere kant. De saamhorigheid was jaloersmakend groot. Ruim tachtig jaar na de sloop is de geschiedenis van de legendarische sloppenwijk op papier gezet. Lees en verwonder!

Processies, de H. Hartdevotie, de Missieoptocht, de Bond van Grote Gezinnen, de catechismus... Herinneringen aan het Rijke Roomsche Leven in Venlo. Beelden, achtergronden en uitleg over de diepere betekenis. 

Bolknakken, tuitknakken, sprietjes, manilla’s… Ze zijn en masse vervaardigd in Tegelen, bolwerk van de Limburgse tabaksindustrie. Bij bijna tachtig fabrieken en fabriekjes. In het Groot Tegels Sigarenboek wordt de geschiedenis van deze vrijwel verdwenen bedrijfstak beeldend geschetst.

Gerrit en Geurt Snetselaar openden in 1961 een zelfbedieningswinkel in hartje Venlo. Omdat Venlose klanten wegbleven, bouwden zij hun zaak in één nacht om in een ‘Duitse toko’. Met spitsvondige reclames wisten Die Zwei Brüder von Venlo hun nieuwe doelgroep in te palmen en in luttele tijd hun fortuin te maken. Een ‘biografie’ die leest als een jongensboek.

Gemak in Venlo

€ 19,95

Gemak in Venlo

€ 19,95

Drukkerij Bontamps tot Vostermans Companies. Een eerbetoon aan rasechte Venlose bedrijven waar velen hun brood hebben verdiend en vaak nog verdienen. Een papieren monument.

Venlose Kiékkas

€ 17,95

Venlose Kiékkas

€ 17,95

In het fraai vormgegeven 'Venlose Kiékkas' (dialect voor etalage) zijn een groot aantal bijzondere, veelal niet eerder gepubliceerde foto's over Venlo (Tegelen, Blerick en Belfeld) tussen 1900 en 1970 opgenomen. Foto's met een opmerkelijk verhaal.

Genuuje (herdruk)

€ 16,95

Genuuje (herdruk)

€ 16,95

Genooi, de Jordaan van Venlo, wordt voor het definitief ten grave wordt gedragen nog één keer vol in de schijnwerpers gezet. Het levert een schat aan opwindende, voor de massa onbekende verhalen op.

WO II was een zwarte periode in de geschiedenis van Venlo. In de Mythe van Vrolijke Frans staan indrukwekkende verhalen over menselijk leed, (spaarzame) mooie momenten en een mysterieuze geallieerde piloot die in zijn eentje het Duitse militaire vliegveld bestookte.

Algemene voorwaarden - algvwdpdf
PDF – 277,4 KB 1654 downloads