Diensten

Advertorials, brochures, bedrijfsbladen, beleidsnota’s, jaarverslagen, jubileumboeken, persberichten, rapporten, vakbladen, webteksten… Wilt u dat uw boodschap zo optimaal mogelijk uitgedragen wordt? Wij kunnen u helpen. Niet alleen met de inhoud van de tekst, maar ook met de vormgeving en de presentatie, want de mens van nu is visueel ingesteld.

Bedrijfsbladen

Het eerste bedrijfsblad van Nederland verscheen in 1882: De Fabrieksbode van de Nederlandsche Gist- en Spiritusfabriek (nu al jaren onderdeel van DSM/Sabic). De uitgave was louter bestemd voor het eigen personeel. De lat lag laag. De kosten waren bescheiden. Ze bedroegen nog geen honderd gulden per jaar. Op dit moment wordt volgens de Radboud Universiteit in Nederland vijf- tot zeshonderd miljoen euro uitgegeven aan (glossy) bedrijfsbladen, gesponsorde magazines en nieuwsbrieven via e-mail. Aan het bedrijfsblad van nu worden hoge eisen gesteld.

Een bedrijfsblad maken is een kunst die niet iedereen verstaat. Wij bedenken samen met u een concept dat naadloos aansluit bij de doelgroep die u wilt bereiken. Desgewenst kunnen wij - uiteraard - ook de redactie, vormgeving en alles wat er nog meer bij komt kijken, verzorgen.

Voorbeelden van 'onze' bedrijfsbladen:

Bedrijfsboeken

Uw onderneming viert een jubileum of bereikt een andersoortige mijlpaal. U bent trots op wat bereikt is en wilt dat breed uitdragen. Laat ons uw verhaal in boekvorm vastleggen. U krijgt dan een vlot leesbaar relaas, doorspekt met anekdotes. Een boek met verhalen van en over de mensen die uw onderneming groot hebben gemaakt en nog steeds dag in dag uit samen met u hun uiterste best doen.

Gedegen historische kennis, een vlotte pen en een creatieve vormgeving staan garant voor een kwaliteitsproduct. Een product waarmee u uw relaties, medewerkers en niet in de laatste plaats uzelf een groot plezier zult doen. Een product ook dat uw onderneming opnieuw in de schijnwerpers zal plaatsen.

De afgelopen jaren heb ik diverse bedrijfs- en bedrijfsgerelateerde boeken mogen maken.
Een selectie:

La Trappe Trappist (2016)

Koken met bier is terug van weggeweest. Een dertigtal tongstrelende recepten, gelardeerd met sappige verhalen. Een coproductie met sterrenrestaurant Aubergine in Steyl en brouwerij De Koningshoeven in Berkel-Enschot. Het beste uit twee werelden gecombineerd.

Venlona (2016)

De Koninklijke Zangvereniging Venlona heeft sinds 2000 een ware metamorfose ondergaan. Venlona verrast, telkens opnieuw. Met concerten doorspekt met theaterelementen, met workshops en nog veel meer. Een verslag van Venlona’s opmerkelijke jongste jaren in tekst, beeld en geluid.

Venloop (2015)

Van een eendaagse manifestatie met 2.500 deelnemers naar een vijfdaagse happening met meer dan 25.000 inschrijvingen. Tien roerige jaren Venloop in woord en beeld.                                                                        

Stichting Doortocht (2011)

30 Jaar daklozenopvang in Venlo. Over mensen die vaak door een zeer vervelende samenloop van omstandigheden huis en haard zijn kwijtgeraakt. En over de vrijwilligers en professionals die hen, vaak met oneindig geduld, weer op het rechte spoor proberen te krijgen.

 

Kusters Engineering (2011)

Hoe een eenvoudige smederij in de modale provinciestad Venlo uitgroeide tot een innovatieve, wereldwijd opererende onderneming. Een bedrijfskroniek die leest als een jongensboek. Verschenen in een Nederlandse en een Engelse editie.

 

Kusters TH (2011)

De ‘handelspoot’ van Kusters Engineering besloot in 1989 zijn eigen weg te gaan. Het bedrijf verkoopt topmerken aan circa vierhonderd dealers en installateurs. Het ijzer smeden als het heet is, is sinds het prille begin in 1911 nog steeds het motto.