Uitgeverij

Geschiedenis op de vierkante meter is ongekend populair. De afgelopen jaren hebben wij ruim twintig boeken over het Venlose verleden geschreven en in eigen beheer uitgegeven. Boeken over uiteenlopende onderwerpen zoals de Tweede Wereldoorlog, het Rijke Roomse Leven, oude bedrijven, kleurrijke stadsfiguren, carnaval, het onderwijs, de Passiespelen en de grotendeels verloren gegane oude binnenstad van Venlo.

Voor elk boek zijn tientallen ‘ooggetuigen’ geïnterviewd. Hun informatie leverde, aangevuld met gegevens uit archieven en literatuur, een schat aan prachtige verhalen op. Laagdrempelige, prettig leesbare verhalen die dicht bij de belevingswereld van de lezer staan, zo blijkt uit het feit dat een aantal titels kon worden herdrukt.

Ook quizboeken komen uit onze koker. In 2009 verscheen het Groot-Venloos Quizboek, het eerste in zijn soort dat één specifieke plaats als onderwerp had. Quizboeken over Maastricht en Tilburg volgden. Een geheel nieuwe Venlose editie, ’t Venlo Quizboek, zag onlangs het levenslicht.  

 

Al onze boeken kunt u bestellen via de webshop. Deze boeken zijn - uiteraard - ook verkrijgbaar bij de plaatselijke boekhandel. En niet te vergeten bij ons antiquariaat ’t Boekhuis, Grote Kerkstraat 19 in Venlo, ‘het monumentale pand met het mannetje’.